GenelGiresunManşet Üstü

BAKAN CANİKLİ’YE İKİNCİ ŞOK

AKP’de Adem Tatlı ile Mehmet Geldi’nin yeniden listeye girmesinin yarattığı çatlak büyüyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Görele’den sonra ikinci şoku Giresun’da yaşadı. Canikli’nin katıldığı aday tanıtım töreni ve ardından gerçekleşen seçim bürosu açılışına çok az sayıda partilinin katılması AKP’lilerin moralini bozdu. 

bakan aday tanıtım (5)

50 dolayındaki aday adayının sadece birkaç tanesi törende hazır bulundu. Hasan Aydın, Ali Temur, Hacı Hasan Sönmez gibi eski milletvekilleri, partinin ağır topları Ayhan Akten, Sabri Öztürk, Mustafa Demirci, Ercan Türk gibi isimler de tören de yoktu. 

AKP Giresun Milletvekili aday tanıtım töreni, önceki yıllardakilerin aksine 19 Eylül Spor Salonu’nda değil de düğün salonunda yapıldı. Buradaki törende Bakan Canikli,İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, adaylar Turhan Alçelik, Adem Tatlı, Mehmet Geldi ve Hatice Kocaoğlu, kolkola girerek partilileri selamladı.

bakan aday tanıtım (3)

Canikli, burada törene aday adaylarına ve törene katılmayanlara adeta serzenişte bulunarak, "Birçok arkadaşımız aday gösterilemedi.Geçmiş dönemlerde de böyleydi. Buna rağmen hiçbir arkadaşımız bu davaya ihanet etmedi, yanlış bakmadı. Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum. Herkes bu onurlu görevlerde bulunarak hizmet etmek ister. Bu güne kadar samimi olarak her şeyini ortaya koyan ancak sonuna kadar hizmet eden bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize küslük yaraşmaz, nefsimizi öne çıkarmak yaraşmaz' dedi.

DSC_6828

"MİLLETVEKİLİ BAKAN OLAMAYACAĞIZ, SİYASETE DEVAM EDECEĞİZ" DEDİ

Yapılan konuşmaların ardından Giresun Atatürk Meydanı’nda seçim bürosunun açılışı da gerçekleştirdi.Yaklaşık 150 kişinin katıldığı açılışta yine Bakan Canikli uzun bir konuşma yaptı.

Bakan Canikli, Giresun'da 'dışarıdan bakan olacak' senaryosu yayanları da yalanladı ve "7 Haziran'dan sonra milletvekili olmayacağız, Bakan da olmayacağız ama kimse sevinmesin siyasete veda etmeyeceğiz.Hizmete devam edeceğiz" diye konıştu.

DSC_6833

 Koruma ve partililerin ablukasında konuşan Canikli'yi dinleyen kalabalığın yavaş yavaş dağıldığı görüldü.

DSC_6832ŞATAFATLI BÜROYA HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINILMADI. CANİKLİ KONUŞURKEN ALANIN ÜSTÜNDE HELİKOPTER KAMERA ÇEKİM YAPTI   

Hiçbir masraftan kaçınmayarak mimari projeyle tasarlanan lüks seçim bürosunun girişine dev ekran,içine de LCD ekran konuldu. Nurettin Canikli konuşurken meydanın üzerinde dolaştırılan uzaktan kumandalı ‘helikopter kamerayla’ çekim yapıldı.   

3 yorumlar

  1. Bu manzaranın gelişi bence şudur. “Benim, ben ne dersen odur”, imajını taşıyanlar bulundukları yerden inişe geçtiklerinde, makam sahibi iken yanında olanlar, “ağamsın, sen her şeyimizsin”, diyenler tarafından yalnız bırakılmaya unutulmaya mahkumdur. Bu her çağda hep böyle olmuştur. Olmaya da devam edilecektir.Geçmişten bu güne bir bakın..

  2. Dag fare dogurdu.kendisiyle gurur duyduk.giresunun yuz aki ve yuzyillarca unutulmayacak eserlere imza atma sansi varken kucuk dusunup giresunu ve ak partiyi yonetemedi.kisileri konusmak aslinda bize gore olmasada dusuncesi olmayan bu arkadaslar partiye zarar verdiler.ve sunu soyleyeyim nurettin canikli donemi artik bitmistir.

  3. Gurbetçi bir Giresunlu olarak ak partiliyim sonuna kadar inandigim bu partinin davasinin arkasındayım elestirim sadece giresunu yönlendiren vekillerine. şöyle iki tarafimizdaki sehirler ordu ve trabzona bakinca giresunun ne denli geride kaldigini gorebiliyorum bir basbakani agirlayacak bir kongre kültür merkezi yok kapali spor kompleksiyle gecistiriyorlar cotanak arenada cabasi unutuldu adam gitmiş neyin derdine düşmüş canikli daha hangi hayallerin peşinde aklim almiyor tatli ve geldi sayin caniklinin vazgecilmezleri arasinda mi bilemiyorum.artik giresunun üzerinden ellerini çekmesi gerekli caniklinin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir