Giresun

ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN 93.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 93. yıldönümü ve Gaziler haftası nedeniyle Giresun Cumhuriyet Meydanı'nda ve liman sahasında tören düzenlendi.

Atatürk Meydan’ında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunumu yapıldı.  Muharip Gaziler Derneği Giresun Şubesi Başkanı Dursun Beyaz günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  gerçekleştirdi.Program  liman sahasında Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun konuşması ile devam etti.  Başkan Aksu; ‘’Milletlerin tarihlerinde büyük dönüm ve dönüşüm noktaları vardır, Türk milletinin en büyük dönüm noktası Ulusal Kurtuluş Savaşıdır. İşgalci emperyalist güçlere karşı onurlu ve dik duruşun mimarı ve lideri ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 93 yıl önce şehrimiz Giresun’da karşıladığımız günü kutluyoruz. Tarih yazan bir şehrin çocuğu olarak gazilerimizin de gününü kutluyorum.’’ diye konuştu.

Liman sahasında devam eden programdan sonra Millet Bahçesi’nde düzenlenen programda, Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğretmeni Erkut Kır, Dr. Necdet Otaman’ın Atatürk’ü Karşılama Metnini okurken, yine aynı okuldan öğretmen Şükrü Tutkun Atatürk’ün Cevabı Metnini okudu.

Atatürk’ün Giresun’a Gelişi ve Gaziler Günü programına Vali Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç,Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmanın ardından Giresun Kalesi'nden 3 pare top atışı gerçekleştirildi. Kürsüye davet edilen Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’na Atatürk’ü temsil eden bayrak gazilerce teslim edildi, bayrağı alan Vali Sarıfakıoğulları bayrağı üç kez öpüp alnına koyduktan sonra gazilere teslim etti. Liman sahasındaki törenin ardından kortej toplu halde gazi Caddesi ve Bekirpaşa Caddesinden yürüyerek Millet Bahçesine geçti. Burada Atatürk’ün Giresunlulara yaptığı konuşma ile Giresunluların yaptığı konuşmalar canlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir