GiresunManşet Üstü

ATATÜRK’E HAKARET EDEN AKİT’E TEPKİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şubesi yönetimi, Atatürk'e hakaret içeren yayınları nedeniyle Akit Televizyonu hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun için Giresun Adliyesi önünde yapılan toplantıya, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Eğitim-İş Giresun Şubesi Başkanı Süleyman Çelebioğlu, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Emine Şenel, CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Tolga Bektaşoğlu ve ADD, CHP üyeleri ve Giresun Barosu temsilcisi avukatlarla çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

???????????????????????????????????? Toplantıda, konuya ilişkin basın açıklamasını okuyan ADD Giresun Şube Başkanı Gürsel Ekmekçi, Akit Televizyonu'nun Atatürk'ün ölümünün 77. Yıldönümü olan 10 Kasım günü, "Zulüm 1938'te son buldu" ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Atamıza sövme ve Türkiye Cumhuriyetini yıkma özgürlüğünün ileri demokrasi sayıldığı bir ülkede geldiğimiz son nokta ne yazık ki budur. Bizler, bu yüzsüz insanların ne kadar sahte Müslüman olduklarını, din bezirganlığı yaparak geçindiklerini, şeyhlere, hoca efendilere tapınarak yüce Allah'a şirk koştuklarını ve Hz. Muhammet'in tertemiz öğretisinin yanından yöresinden geçmemiş olduklarını biliyoruz" diye konuştu.

ADD Başkanı Ekmekçi, açıklamasında şunları söyledi: "Bizler için olup biten, günün birinde soracağımız hesapların listesine bir satır daha eklendiğidir. Hiçkimse kumdan kalelere, bol korumalı şatolara, görgüsüz saraylara güvenip devletimize, cumhuriyetimize, şanlı ordumuza, hele hele Atatürk'ümüze meydan okumaya kalkmasın. Meydanları dar ederiz. Atatürk'ün ölümünü adeta bir bayram havasında yaşayan bu aşağılık zihniyeti kınıyoruz. Ve hak ettikleri cezanın verilebilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Unvanının başında Cumhuriyet ibaresi bulunan yegane kurumun gereken duyarlılığı göstereceğinden kuşku duymuyoruz.

????????????????????????????????????BEKTAŞOĞLU, CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE RTÜK'Ü GÖREVE DAVET ETTİ

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise Akit'in Atatürk'le ilgili hakaret sözlerini kınadı. Bektaşoğlu, "Herşeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk'e dil uzatmak kimsenin haddine değil.  Cumhuriyet yaşadığı sürece kalbimizde yaşayacak, ilke ve inkılapları ebediyete kadar sürecektir. Ona uzanan dilleri nefretle kınıyorum. RTÜK gereğini yapmalı.  Cumhurbaşkanı ve Başbakanı da göreve davet ediyorum" dedi

Açıklamanın ardından hazırlanan dilekçe soruşturmaya esas olmak üzere  basın savcılığına sunuldu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir