Genel

‘Ameliyata giden doktor’ oto hırsızı çıktı

Oto hırsızlarına yönelik çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, varlığı tespit edilen bir çeteyi takibe aldı.

3 ay boyunca teknik ve fiziki takipte çete üyelerinin güvenlik kuvvetlerine yakalanmamak için birbirleriyle şifreli konuştukları belirlendi.

Çete lideri S.U.’nun telefonla aradığı suç ortaklarına, “Ben doktor S. ameliyathaneyi hazırlayın, ameliyata geliyoruz.” diyerek otomobil parçalamak için hazırlık yapılması talimatlarını verdiği anlaşıldı.

Emniyette 11 ayrı polise geliş kaydı bulunduğu anlaşılan S.U.’nun Pendik’te bir konteynerde kaldığı belirlendi. Şebekenin diğer üyelerinin de adreslerinin tespit edilmesinin ardından 4 gün önce operasyon başlatıldı. İstanbul, Giresun ve Şanlıurfa’da 26 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, S.U.’nun da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerle birlikte, çalıntı otomobillerden elde edildiği anlaşılan otomobil parçaları, motor ile şasi numaraları değiştirilmiş ve piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 7 otomobil, sahte plaka, sahte sürücü belgeleri ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan şüpheliler ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Polisteki işlemleri tamamlanan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Emniyetten çıkarılışı esnasında çete liderinin açılım sürecine yönelik küfürlü eleştirileri, çete üyelerini bile güldürdü.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir