AktüelGiresun

ALMAN MİLLETVEKİLİNE AB SİTEMİ

Tökez, ziyarette yapıtğı açıklamada, Almanya'da yaklaşık 3 milyon Türk Vatandaşının bulunduğuna dikkat çekerek, AB 'ye katılım konusunda Almanya'dan beklenen desteğin gelmediğini söyledi. Frank Schwabe ise Türkiye'nin bu siteminin haklı olduğuna işaret ederek ; " Ben Türkiye ve özellikle Karadenizlilerle bir aradayım. Almanya'da eyaletler arasında vize yok. Öncelikle Almanya Türkiye'ye vizeyi kaldırmalıdır. Türkiye AB'ye girmeyi hak ediyor. Ben böyle düşünüyorum. " dedi.

Konuklarına Giresun ve belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Tökez, dünyanın en kaliteli fındığının Giresun'da yetiştiğini, bunun için belediye önüne " fındık başımın tacı" heykeli koyduklarını söyledi. Tökez, konuklarına,aynı heykelin minyatürünü ve Giresun Kalite fındık hediye etti.

Almanya Recklinghausen Milletvekili Frank Schwabe, ise Giresun Belediyesinin  oyuncak ve kitap kumbarası, sokak kütüphanesi ve yaptığı cadde düzenlemelerini görebildiğini belirterek " Belediye Başkanını kutluyorum. Çok güzel projeler gördüm. Anlatılanlara göre Başkan Aksu  çok başarılı. Bunun için ikinci defa seçilmiş. Sosyal Demokrat olduğu için de ayrıca mutlu oldum" şeklinde konuştu.5724ry1m770n4995j72ns9

Giresun'a gelen misafir milletvekiline Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan,Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Ali Osman Tokalak, Uyum Meclisi Üyeleri Kubilay Cebeci, Aysel Çetin'de eşlik etti. Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, konukları onuruna akşam yemeği verdi. Giresun'da gezinti yapan misafirler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir