GiresunGÜNCEL HABERLER

AKSU GİRESUN’A 101 MİLYON AVRO GETİRİYOR

Giresun Belediyesi‘nin 2 yıl önce hazırladığı ve Avrupa Birliği tarafından kabul edilen toplam 101 Milyon Euro’luk Altyapı Entegre Su Projeleri ile Hibe Programı (IPA) için toplantı yapıldı. Önümüzdeki ay AB’den teknik bir heyetin inceleme ve izleme ziyareti için geleceği açıklandı.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, AB Projesi yürütme birimleri ile bir toplantı yaparak, hiçbir aksaklık istemediğini, AB tarafından istenen çalışmaların tamamlanması talimatını verdi. Başkan Kerim Aksu, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak, Su Kanal Müdürü Ozan Faik Kılıç, İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Ercan Durhan ve teknik ekiple yaptığı toplantıda projenin aşamaları hakkında ilgili bilgi aldı.
Kazanılan Avrupa Birliği Projesi’nin Giresun Belediyesi adına Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olduğuna dikkat çekerek “Bu yılın başında gelen heyetle yaptığımız çalışmalar doğrultusunda Batlama Yolu girişinde bulunan 17 dönümlük konkasör tesisi alanını proje kapsamında bulunan biyolojik arıtma ünitesi için tahsis ettik. Giresun’da kanalizasyonların derin deşarjla denize bırakılması bu proje ile sona erecektir. İlk bölümün ihale edilmesi için Kasım ayında gelecek AB ile çalışmaları gözden geçireceğiz. Bu projenin tamamlanması ile Giresun’un önümüzdeki en az 50 yıllık altyapı, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve su deposu çözümlenmiş olacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan AB projesi için belediye bünyesinde hızlı hareket etmek amacıyla yürütme grubu oluşturduk. Giresun’un gelecek yıllarını planlıyoruz“ dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir