Giresun

AKSU AKSA İLE DOĞALGAZ PLANLAMASI YAPTI

AKSA Doğalgaz firması ve belediye mühendisleri hazırlamış oldukları Giresun 2016 yılı doğalgaz dağıtım projesini Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya sundu. Aksu, yetkilerle proje üzerinde bu yılın gaz dağıtım planlamasını yaptı.

 PROJEDE TEYYAREDÜZÜ BAŞTA OLMAK ÜZERE GİRESUN’UN BÜYÜK  BÖLÜMÜ YOK.

Başkan Aksu, yaptığı açıklamada, “Hacı Hüseyin Mahallesi Hamam Sokak’tan başlayarak Sokakbaşı, Çınarlar Kale Mahallesi Suat Akgün Sokak Cemal Gürsel hattını bu sene tamamlamayı planlıyoruz” dedi.
Teyyaredüzü Mahallesi hattının yapılmasının çok geride kaldığını belirten Başkan Kerim Aksu şunları kaydetti; “Teyyaredüzü, Güre ve Gaziler Mahalleleri büyük bir yapılaşmaya sahip. Kamu binalarının, üniversitenin ve hastanelerin o bölgede olması, ayrıca yüksek binalar ile doğalgaza çok daha uyumlu olan binaların o bölgede olmasından dolayı biran önce doğalgaz hattının o bölgeye geçmesi gerekli. Hattın geçmesi içinde Karayollarının yan yol olarak bilinen şehir içi yolunu belediyemize terk etmesi gerekiyor. Karayolları da bu konuda bir direnç gösteriyor. Bu konu hakkında sayın valimiz ile bir görüşme yapacağım. Bununla ilgilide sıkıntıyı aşacağız diye düşünüyorum. Çünkü o bölge ısrarla doğalgazı bekliyor. O bölgemiz birçok ilçemizden daha büyük. Bu seneki ilk planımız Hacı Hüseyin ve Fevzi Çakmak hattı ile Bulancak durağı bölgesinin tamamlanması. Bunun dışında Teyyaredüzü bölgesine geçiş bizim için çok daha basit. Kaldırımdan gidecek bir hat. Bu hat geçişinin sağlanmasında Karayollarının direnç sağlamasını da anlamış değilim. Kaldırım hattı 3-4 ay gibi bir süre ile yıkılacak ama burada kocaman bir bölgede doğalgaza kavuşmuş olacak. İnşallah o sorunu da aşacağız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir