Giresun

Akın Çorap’a satış kararı

YARGI SÜREÇLERİ DEVAM EDERKEN ALINAN SATIŞ KARARININ NEDENİ İDDİALAR MI?

FETÖ bağlantısı iddiaları nedeniyle el konulan, Türkiye’nin en büyük çorap fabrikaları arasında bulunan Giresun Akın Çorap satışa çıkarıldı. 233 milyon lira muhammen bedel hesaplanan şirket için 14 Aralık’ta ihale düzenlenecek. İhalede kapalı zarf ve açık artırma usulleri birlikte uygulanacak.

İhale 14 Aralık günü TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki binasında gerçekleştirilecek.

5 Yıldır TMSF yönetiminde olan ve kayyumlar tarafından yönetirken  batış sürecine sokulan Akın Çorap, yaklaşık 50 yıl önce kuruldu.  İstanbul ve Giresun’da iki büyük fabrikası bulunan şirkette 650 kişi çalışıyordu. Yıllık 85 milyon çift çorap üreten ve 50 milyon cirosu olduğu belirtilen şirket Türkiye’nin en büyük 5 çorap üreticisinden biri konumundaydı.

NURETTİN CANİKLİ İLE İLİŞKİLENDİRİLMİŞTİ

Akın Çorap, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin iş ilişkileri kurduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. Gazeteci Metin Cihan, fabrikanın başına TMSF tarafından Canikli’nin danışmanının atandığını, bu süreçte mal varlığı ve ekipmanlarının Canikli’nin ortak olduğu Simin tekstil isimli şirkete devredildiğini iddia etmiş, çeşitli belgeler yayımlamıştı. Canikli ise bu ve diğer benzer konulardaki iddiaları reddetmiş, CHP yöneticileri ve iddia sahiplerine dava açmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir