Giresun

AK PARTİLİ AYHAN DA İSYAN ETTİ

Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada delegesi olduğu Ak Parti'nin politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Ayhan, "Esnaf perişan durumda herkes uyuyor kimsenin sesi çıkmıyor. Nerede bu ülkenin akil insanları, nerede bu şehrin siyasileri  sivil toplum kuruluşları başkanlar" diye sordu.

"Esnafın dükkanını açacak hali kalmadı" diyen Ercan Ayhan, "Bir esnaf her ay ev kirası,evin elektrik parası,evin su parası,telefon parası,bina aidatı,Dükkan kirası,Bağkur’u,eletriği,su parası,telefon parası,muhasebe parası, kdv’si  vs.,bunun gibi bir çok en az 20 kalem dolaylı ödeme yapacak.Bundan sonra kendi hayatını idame edecek ve ailesini bakacak, bunlardan artarsa işine yatırım yapacak.Esnaflık gün geçtikçe zorlaşmaktadır,bitmektedir"değerlendirmesini yaptı.

Başkan Ayhan şunları söyledi: "Biz esnaf ve sanatkarlar devlete yük olmadan hayatını idare etmekteyiz,devlete  kdv üretmekteyiz.Geline şuan ki durumda küçük esnaf günün kurtarmaya çalışmakdadır.Bizim küçük esnaf ve sanatkarlara devlet sigortalı bir iş verse herkes dükkanını seve seve kapatır ve o işlerde çalışır.büyük sermaye girişiyle esnafın ve sanatkarların bitme aşamasına geldiğini, esnaflığın gün geçtikçe zorlaştığını belirterek, “Bizler alkol satışlarını tasvip ederiz, etmeyiz bu sektörden düzenini kurmuş binlerce esnaf ne olacak? Bu sefer el altı satışlar başlayacak. Sigara yasağı, tuz yasağı, hijyen belgeleri, şeker yasağı, radar kontrolleri , bulaşık makinesi, işyerlerine kamera taktırılması, alkol satışının saatlendirilmesi artık biz esnaf ve sanatkarlar olarak ne yapalım? Esnafın sendikası yok, sendikası oy verip seçtiği oda başkanları. Bizlerde esnafımıza sahip çıkmayacaksak bu koltuklarda oturmanın hiçbir anlamı yoktur. Yetkililerin esnaf ve sanatkarların sesine kulak vermelerini bekliyoruz” 

Alkol satışından geçimini sağlayan esnafın alkol satışının belli saatler arasında yapılmasını öngören tasarıdan zararlı çıkacağını söyleyen Ercan Ayhan, şunları söyledi: "Bizler alkol satışlarını tasrif ederiz,etmeyiz ama bu sektörden düzenini kurmuş binlerce esnaf ne olacak , bu sefer el altı satışlar başlayacak. Sigara yasağı,tuz yasağı,hijyen belgeleri,şeker yasağı, radar kontrolleri ,bulaşık makinası,işyerlerine kamera taktırılması, alkol satışının saatlendirilmesi artık biz esnaf ve sanatkarlar olarak ne yapalım.Esnafın sendikası yok, sendikası oy verip seçtiği oda başkanları. Bizlerde esnafımıza sahip çıkmayacaksak bu koltuklarda oturmanın hiçbir anlamı yoktur.

Esnafımızın canı yanıyorsa yetki ve etkililer  bizim ve esnaf sanatkarlarımızın sesimize kulak vermelerini istiyoruz, yoksa esnafın konuşacağı gün geldiğinde esnaf ve sanatkarda gereğini yapacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir