AktüelGiresun

AHMET BAL’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ…

Giresun’da Atatürk meydanında faaliyet gösteren Alamet Restoran işletmecisi Ahmet Bal, hayata geçirdiği uygulamayla dünyaya örnek oldu. Bal, sosyal medya da okuduğu bir yazıdan etkilenerek bir hafta boyunca kazandığı hasılatı İstanbul Silivri’de felçli ve ölümcül hastalık taşıyan hayvanlar için kurulan ENCANDER adlı derneğe bağışladı.
HESAP HAYVANLAR İÇİN DERNEĞE BAĞIŞA GİDİYOR

Giresun’un tanınmış isimlerinden  Ahmet Bal’ın gerçekleştirdiği uygulamaya göre, restorana gelen müşteriler hesap ödeme sırasında ödemeyi İnternet bankacılığı üzerinde derneğin hesap numaralarına havale yaptırıyor. Eğer internet bankacılığı kullanmayan müşteriler olursa da Bal, kendi hesabından parayı havale ederek yardımcı oluyor.

Kampanya’ya nasıl başladığı ve ilk tepkilerin nasıl olduğu İHA’ya anlatan Bal, amacının bakıma muhtaç olan hayvanlara destek sağlamak olduğunu söyledi.

Sosyal medya da okuduğu bir yazıdan etkilenerek kampanyaya başladığını belirten Bal, “Sosyal medya’da Engelli ve Muhtaç Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği (ENCANDER) diye bir hayvan koruma ve sahiplendirme derneğinin yazısını okuduğumda 400’e yakın hayvanın bakımını yapmakta zorlandıklarını ve derneğin kapanma aşamasına geldiğini duyunca önce kendi maddi imkanlarımla yardım gönderdim. Daha sonrada böyle Giresun çapında insanları da teşvik etmek amacıyla bir kampanyaya başladık” dedi.

Şu ana kadar olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Bal, “Kampanyayı duyan buraya gelmeseler bile derneğin hesap numaralarını isteyen arkadaşlara gönderiyoruz. İnşallah ayın 28’ne kadar güzel geçerse zaman zaman böyle kampanyaları da yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hesap ödeme işleminin nasıl olacağını da anlatan Ahmet Bal, “Buraya gelen müşteriler hiç bir şey yapmayacak, sadece ne yiyecek, ne içecekse siparişini verecek oturacak ve hesap zamanı bizim vereceğimiz sıralamasına göre yardım bekleyen derneğin hesabına gönderecek eğer kendileri internet bankacılığı kullanmıyorsa bizim hesaplarımız aracılığı ile anında ödemeyi yapıp makbuzunu kendisine vereceğiz” şeklinde konuştu.

ALAMET RESTORAN’ın telefon numarası, 2141188, yapılacak bağışlar ise aşağıdaki ibannumaralarıyla gerçekleşiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir