Giresun

AFYON GİRESUN ŞEHİTLİĞİ’NDE TÖREN VAR

Giresunlular, İstiklal Harbinde şehit düşen ve Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesi Doğanlar köyünde medfun bulunan Giresunlu şehitlerini 29 Ağustos Cumartesi günü başlayacak halk töreniyle anacak. Gece boyunca devam edecek etkinliklerde şehitliğin anlam ve önemine uygun kapsamlı bir program sunulacak. Gecen yıl binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen ve iki günü kapsayan anma etkinliklerine bu sene de İstanbul, Bursa ve Giresun başta olmak üzere yurdun her köşesinden Giresunlunun katılımı bekleniyor.

PROGRAMDA NELER OLACAK?

Giresun Federasyonundan yapılan açıklamada, “Giresun Uşakları Şehitleriyle Buluşuyor” temasıyla sunulacak programda; şehitlere hatim bağışı, Giresunlu çocuklardan şehit dedelerine mektup, Kur-an tilaveti, ünlü naatçılar ve mevlithanlar tarafından istiklal şiirleri ve ağıt okumaları gibi etkinlikler olacağı belirtildi. Ayrıca zamanın ruhunu gençlere doğru ve kapsamlı biçimde aktarmayı hedefleyen ‘gençlerimiz nöbette’ sloganıyla, gönüllü gençlerin silah kuşanıp şehitlerin giydiği abazıpkaları giyerek her bir şehit başında tutacağı nöbetler ve meşaleli yürüyüş gibi anlamlı etkinliklerin yer alacağı bildirildi. Bunların yanı sıra abazıpkalı gençlerin, düşmanla göğüs göğse mübadeleyi ve şehit olunan anları konu alan bir dramayı da sahneleyecekleri belirtildi.

GİRESUN ŞEHİTLİĞİ ZİYARETÇİLERİNİ YENİ ÇEHRESİYLE KARŞILAYACAK

Şehitliğin çevre düzenlemesi çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen GiresunFederasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Şehitliği’nin bu sene ziyaretçilerini yeni çehresiyle karşılayacağını belirtti. Turan, “Yaptığımız girişimler sonuç vermiş; yol, otopark, mescit, şadırvan, tuvalet, elektrik gibi bir kısım ihtiyaçlar tamamlanmıştır. Mescit ve şadırvan açılışını hemşehrilerimizle birlikte yapacağız” dedi. Yapılan hazırlıklar hakkında da bilgi veren Turan, bu sene anma törenine daha yoğun bir katılım beklediklerini söyledi. Turan, “Şehitlik programının hazırlıklarına başladığımız günler boyunca yoğun bir gayret içindeyiz. Afyon’da, Giresun’da, Bursa’da toplantılar yaptık. İstanbul’da dernek temsilcisi arkadaşlarımızla sık sık bir araya gelerek istişare yapıyoruz. Fındık mevsimi olmasına rağmen Giresun merkez ve ilçelerinden şehitlik ziyaretine gitmek için yoğun bir talep olduğu bilgilerini alıyoruz. Giresun’dan 10’lu, 15’li, hatta 50’şerli guruplar halinde hazır olduklarını bildiren hemşehrilerimiz var. Ülkemizde son günlerde yaşadığımız olayları ve verdiğimiz şehitleri de düşündüğümüzde bu duyarlılık bizi çok mutlu ediyor ve anlamlı buluyoruz. Asker kaçaklarına da çok rastlanan milli mücadele yıllarında iki gönüllü alay çıkarmış Giresun yeri ve zamanı geldiğinde daima kendine yakışanı yapmıştır. Şimdi de tarihten günümüze tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anacağımız Afyonkarahisar’da buluşuyoruz. Kendi imkanlarıyla gelemeyecek hemşehrilerimizin 29 Ağustostaki anma programına ulaşım için şimdiden Giresun Kültür Müdürlüğüne, ilçelerde belediye ve kaymakamlıklara müraacat ederek, sayı bildirmeleri ve hazırlıklarını gece kalacak biçimde yapmaları sıkıntı yaşanmaması açısından önemlidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir