Giresun

ABD KONSOLOSU THOMEN GİRESUN’DAYDI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD ) İstanbul Başkonsoloğu Muavin Konsolos Martine Thomen ve beraberindeki heyet Giresun programları çerçevesinde Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti.

Başkan Kerim Aksu, konuklarına belediyenin çalışmaları, projeler ve Giresun hakkında bilgi verdi. Aksu, ABD’nin özellikle New Jersey eyaletinde yoğun bir Giresunlu nüfus olduğunu belirterek; “ Yağlıdere ilçemizden neredeyse daha fazla nüfus ABD’de yaşıyor. Birçok dernek ve federasyon ABD’de faaliyet gösteriyor. Bu hemşerilerimizin büyük bölümü Giresun’la ilişkilerini sürdürüyor “dedi.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Martine Thomen, Giresun’un sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını görmek için bu ziyareti yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, dünyanın en kaliteli fındığının Giresun’da yetiştiğini, ayrıca kirazın dünya ya Giresun’dan yayıldığına dikkat çekerek şunları ifade etti: “ Kirazdan dolayı Japonya’nın Sagae kenti ile kardeş şehir olduk. ABD’nin Willmington Cıty Delavere kenti ile Giresunlu İşadamları Asamblesi aracılığıyla kardeş şehir olma yolunda çalışma yapıyoruz. “ Başkan Aksu, dünyadaki gelişmeleri değerlendirirken şu görüşlerini dile getirdi; “ Bu gün 3 milyon Suriyeli mülteci Türkiye’de bulunuyor. Belki dünyanın en büyük göç hareketi ile karşı karşıyayız. Bu tablodan ABD, Avrupa, daha doğrusu dünya sorumludur. İnsanlar ülkelerini terk ediyorsa, buna hiçbir ülke kayıtsız kalmamalıdır. Mülteci sorununa, teröre karşı dünya ortak çözümde birleşmelidir. Bizim ülkemizde yaşanan terör olaylarına karşı siviller, askerler diye ayrım yapılması doğru değil. Sivillere yönelik terör olmamalı, asker ve polise karşıda olmamalı. Daha doğrusu terör nereden gelirse gelsin kabul edilemez. Askerde, poliste insan değil mi? Onlarında kardeşi, annesi, babası, çocukları, ailesi var. Öncelikle hepimiz dünya yurttaşı olmalıyız. Dünya da olan olaylar hepimiz ilgilendirmelidir. Mülteci sorunu, terör dünya ülkeleri beraber olursa çözülebilir.“

Belediye Başkanı Kerim Aksu, misafirlerine fındık başımın tacı plaketi ve Giresun Kalite fındık hediye etti. ABD konsolosunun ziyaretine, Başkan Vekili Hayati Tökez, Başkan Yardımcısı Hasan Hilmi Erzincanlı, Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir’de katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir