GiresunUlusal

AB PROJESİ İNCELEME HEYETİ GİRESUN’DA

Giresun Belediyesi ‘nin iki yıl önce hazırladığı ve Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen toplam 101 Milyon Euro’luk Altyapı Entegre Su Projeleri ile Hibe Programı (IPA) için 6 kişilik heyet incelemelerde bulunmak ve projenin son aşamalarını değerlendirmek üzere Giresun’a geldi. Projenin ilk aşaması olan ‘ ileri atık su arıtma tesisi’ kurulması ve böylelikle kentin tüm atık sularının bir merkezde toplanması konusu ele alındı. Geçen yıl Ocak ayında yapılan toplantıda alınan karar gereği Batlama girişinde bulunan belediye ye ait şantiye alanının arıtma tesisi için tahsis edildiği açıklandı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Belediyesi’nin kazandığı 101 milyon EURO’luk projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için koordinasyon kurulu oluşturduklarını, inceleme heyeti ile birlikte projenin tüm detaylarını konuşup, istenen çalışmaların ilgili birimlerce yapılacağını söyledi. Başkan Aksu Batlama’da yapılacak arıtma tesisi ile ilgili heyetle incelemelerde bulundu. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, altyapı hibe projesinin tamamlandığında Giresun’un gelecek 50 yılının ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek, “ Kentlerin gelişmesinin temeli altyapılardan başlar. Giresun’da daha önce yağmur yağdığında göller oluşurdu. Su baskınları adeta yaşamın bir parçası olmuştu. 2009 yılında göreve gelir gelmez çok ciddi bir sel felaketi yaşadık. Aldığımız önlemler ve yaptığımız çalışmalarla çok yoğun yağışlarda dahi eski manzaraları yaşamıyoruz. AB altyapı hibe projesi ile içme suyu, yağmursuyu, atık su hatları, depolama ve arıtma tesisi ile Giresun’u geleceğe taşıyacağız. Batlama’da yapılacak arıtma tesisi ile atık sular biyolojik arıtma işlemine tabii tutulacaktır. Giresun’da atık sular deşarjla denize bırakılmayacaktır. Bu proje için ilgili müdür ve uzmanlardan oluşan bir koordinasyon kurulu oluşturduk. Hibe projesinin ilk aşamanın 2016 yılında başlaması için çalışmalar yapılıyor.” Giresun Belediyesi AB projesi yürütme heyetinde bulunan uzmanlar projenin ilk aşamasında yapılacak çalışmaları arazi üzerinde incelediler. Heyette bulunan uzmanlar, belediye yetkililerinden projenin her aşaması hakkında bilgi aldılar. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Paolo SCIALLA , Giresun’da yürütülen hibe projesinin geldiği aşamadan ve yürütülen çalışmalardan memnun olduklarını, 2016 yılının ikinci yarısında ilk aşama olan 34 milyon EURO’luk kısmın ihale edilmesinin planlandığını ifade etti.

Giresun Belediyesi bünyesinde oluşturulan AB Hibe Projesi Koordinasyon Kurulunda görev yapan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Ergun Altıyaprak (Fen İşleri Müdürü)Ercan Durhan (İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı) Ozan Faik Kılıç (Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü) inceleme heyetinde bulunan Paolo Scıalla (Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu),Selma Özkan (Proje Müdürü),Şule Mansur (Dizayn Uzmanı).Abdurrahman Şimşek (Makine Mühendisi) ,Cengiz Şahin (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) ve Fatih Aktaş ( Çevre ve Şehircilik Bakanlığı )ile toplantı yaparak projenin aşamalarını ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaları görüştüler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir