Giresun

AB HEYETİ PROJE HEYETİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Giresun Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden (AB) almaya hak kazandığı ve 2013 yılında Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından mutabakatı imzalanan Altyapı Entegre Su Projeleri ile Hibe Programı (IPA) kapsamındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Giresun Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde yürütülen projenin fiziki takip ve proje güzergahlarını detaylandırma çalışmaları devam ediyor.

Belediye mücavir alanı içerisin de yürütülecek olan proje, atık su ve içme suyu hatlarının yenilenmesi ile biyolojik arıtma ünitesini kapsıyor. Projenin teknik detay çalışmaları için Giresun’a gelen, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Müşavir Firma) yetkilileri ile uzmanlar, belediyemizin ilgili yetkilileri ile beraber şehir genelinde inceleme gezisi yaptılar.

Proje Koordinatörü Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak, misafir heyetle beraber proje detaylarını sahada görüştüklerini, şehir genelinde bulunan mevcut terfi merkezlerinin incelendiğini, projenin geldiği son aşamaların ele alındığını ifade etti.

Şehrimize gelen AB Proje heyetine Belediye Fen İşleri Müdürü ve Proje Koordinatörü Ergun Altıyaprak ile beraber, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ozan Faik Kılıç ve proje çalışmalarını takip eden ilgili mühendisler eşlik etti.

Proje kapsamında 14-15 Eylül tarihlerinde AB delegasyonunun katılımı ile şehrimizde ihale öncesi son toplantının yapılmasının ardından projenin ihale aşaması başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir