AktüelGiresunUlusal

4 YILDIR BÜTÜN TÜRKİYE SORUYOR: RABİA NAZ’A NE OLDU?

Rabia Naz Vatan, henüz aydınlatılmayan sır bir ölümle aramızdan ayrılalı 4 yıl oldu. Naz’dan geriye babası Şaban Vatan’ın yılmadan, bıkmadan sürdürdüğü kızının cinayete kurban gittiğini kanıtlamak için yürüttüğü hukuk mücadelesi kaldı.
11 yaşındaki Rabia Naz, Eynesil’de 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulundu ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Önce trafik kazası, sonra yüksekten düşme ve intihar gibi iddialarla ölüm olayı açıklanmaya çalışıldı. Ama buna karşın Şaban Vatan, kızına zamanın belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun oğlu tarafından kullanılan aracın çarptığını ve AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını öne sürdü. Vatan, bir taraftan mücadelesini sürdürürken sosyal medya üzerinden kampanyalar yürüttü. Herkes Rabia Naz’a ne olduğunu sordu ve Naz için adalet istedi. Baba Vatan, Mitingler yaptı ve olayı Türkiye’nin gündeminden düşürmedi. TBMM’de Naz’ın ölümünün araştırılması için araştırma komisyonu bile kurulmasını sağladı.

NURETTİN CANİKİ VE COŞKUN SOMUNCUOĞLU HAKKINDA DAVA AÇTI

Kızının ölümünün dördüncü yılında açıklamalarda bulunan Şaban Vatan, “Bulunduğu yere bırakıp ölüme terk etmişler Rabia Naz’ımızı. Dört yıllık süreç içinde dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katillerin korunmasından yana taraf oldular. Susturulmam için baskı yapıldı. Yine bu süreçte şahsıma akıl yargılaması yapan savcı Emine Öveyik, hakkımda kasıtlı ve hukuka aykırı karar çıkaran hâkimler ve Giresun Cumhuriyet Başsavcısı hakkında suç duyurusunda bulundum. Ancak soruşturma ve kovuşturmaya yer yoktur kararı çıkartıldı” diye konuştu.
Baba Vatan, Nurettin Canikli ve Coşkun Somuncuoğlu hakkında da dava açtığını ancak “soruşturmaya yer yoktur” yanıtı aldığını söyledi. Vatan, “Dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında da dava açtım. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkisi ve izninin olmadığını, TBMM tarafından soruşturma izni olması gerektiği cevabını verdi” ifadelerini kullandı.
HSK’ye 2019 yılında her iki savcı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Vatan, şöyle konuştu: “O zamanlar dosyanın soruşturması devam ediyordu. İki ay önce her iki savcı hakkında uyarı cezası kararı çıktı. Savcı, inanılması imkânsız ve ispatı olmayan bir alandan, yalancı tanık ifadesine göre hukuka aykırı olarak dosyayı kapattı. Avukatlarımız Eylül 2020’de dosyanın yeniden açılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptılar fakat bir buçuk yıldır cevap çıkmadı. Çünkü cinayeti örtbas edenler siyasi gücünü kullanıyor. İktidar maalesef dört yıldır katilleri koruyor. Vatan ailesi olarak asla pes etmeyeceğiz. Umarım kısa zamanda ülkemizde adil adaletin işlediği günleri yaşarız çünkü adalet herkese gerekli.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir