AktüelGiresun

21.Ömer Hekim Sünnet etkinliği başladı

Piraziz Kaymakamlığı ile Piraziz Belediye Başkanlığı'nıın organizasyonuyla ve İşadamı Öner Hekim'in katkılarıyla düzenlenen 21.Ömer Hekim Sünnet etkinliği, Piraziz Ömer Hekim Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde yapılan resmi tören başladı.

Törene protokolü ve davetlilerin yanı sıra, sünnet olacak çocukların aileleri dekatıldı. 

 

DSC_9257

Ömer Hekim'in  biyografisinin okunması ve saygı duruşu, istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende ilk olarak konuşan Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, oldu.

DSC_9247 Görgülüoğlu, "Küçük yaşta aramızdan bir amansız hastalık sonucu ayrılan ve adına sünnet töreni düzenlediğimiz değerli yavrumuz Ömer Hekim'e Allah'tan rahmet diliyorum. Sünnet olacak çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum" dedi.

 CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ise yaptığı bu hayırlı iş için Öner Hekim'e teşekkür ederek, yaşamını kaybeden evladı Ömer Hekim'e de Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.

Piraziz İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam da   konuşmasında, yapılan organizasyonla bu yıl 50 çocuğun sünnet ettirileceğini ve etkinliğin hafta boyunca süreceğini söyledi.            Sünnetin  sağlıklı bir toplum  oluşmasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Çam, "Bu sağlıklı yavrularımız aldıkları güzel eğitim ve öğrenimden sonrada devletime faydalı, milli ve manevi duygulara sahip bireyler olup Türkiye Cumhuriyetini hem kendi coğrafyasında hem de dünya coğrafyamızda hak ettiği yere getireceklerdir. Çünkü bizim gençliğimiz bunu yapabilecek hem potansiyele hem de geçmişe sahip bir gençliktir" dedi.DSC_9252

 Çam, konuşmasında, şunları söyledi:"bu törenlerde sünnet olan yavrularımızın sayısı 2000 ni geçmiş durumda. Bu Piraziz için çok büyük bir rakam.            İşte Piraziz’imizin yetiştirdiği değerli hemşerimiz Öner Bey böyle sosyal projelerle, kültürel projelere katkılarıyla her daim Piraziz’imiz ve Piraziz’lilerin yanında olduğunu göstermektedir.

Ben Yüce Rabbimin Öner Beye çok daha fazla vermesini temenni ediyorum. Çünkü biliyorum ki ne kadar iyi durumda olursa o kadar hayır ve hasenatı fazla olacaktır. Ayrıca bu programı adına düzenlediğimiz Ömer’imizi de rahmetle anıyorum. Bu yapılan güzelliklerden Ömer’in haberdar olup fazlasıyla memnun olduğunu da biliyorum. Tekrar Ömer’i rahmetle anıyor Hekim ailesine de sabırlar diliyorum.

Konuşmaların ardından katkılarından dolayı işadamı Öner Hekim adına verilen plaketi Hekim Süt.Aş. Genel Müdürü Veysel Güneş aldı.

DSC_9277CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Kaymakam Hüseyin Çam ve Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ve Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Yapar sünnet olan çocukları ziyaret ederek altın taktılar.

Sünnet etkinliği dua ve yemek ikramıyla sona erdi. 

DSC_9262

"GİRESUN'UN KÜÇÜK HAYIRSEVERİ"

Adına sünnet etkinliği düzenlenen  Ömer Hekim, 2008 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek 12 yaşında hayatını kaybetti.  Hekim, ardında; yapılmasına vesile olduğu ve adıyla anılan pek çok eğitim-sağlık kuruluşları bıraktı, yaptığı bağış, yardım, hayır ve hasenatlar nedeniyle takdir topladı ve "Giresun'un küçük hayırseveri" olarak anıldı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir